TEBA

Bazı Türkmen partiler IKBY parlamento seçimlerini boykot edecek

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) 10 Türkmen siyasi partisinin temsilcileri, 10 Haziran’da yapılması planlanan parlamento seçimlerini boykot etme kararı aldı.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) 10 Türkmen siyasi partisinin temsilcileri, 10 Haziran’da yapılması planlanan parlamento seçimlerini boykot etme kararı aldı.

10 Türkmen siyasi partisinin temsilcileri basına yaptığı açıklamada, "Demokrasi ve tarihten ders çıkarmadan bir arada yaşama karşıtları bir kez daha siyasi ve sosyal yapısının düzenini bozmaya başlamış.” denildi.

IKBY Parlamentosunda oluşumların sandalye kaybından duydukları kaygıya değinilen açıklamada, "Kararların tamamen anayasaya aykırı olduğu ve arkasında siyasi gerekçeler bulunduğu, parlamentoda kota sandalyesini ortadan kaldırılmasının buna aykırı olduğu" belirtildi.

Açıklamada, “BM temsilcisini, tüm ülkelerin temsilcilerini, konsoloslarını, büyükelçiliklerini, Irak cumhurbaşkanını, Irak parlamentosu başkanını ve başbakanını üzerlerine düşeni yapmaya ve kararlarla bu zulme izin vermemeye çağırıyoruz.” denildi.

Bazı Türkmen partilerinin temsilcilerinin açıklamasında, "Kürdistan Bölgesi Yönetimi Başkanı ve Başbakanı’nı Türkmenlerin yardımına koşmaya ve anayasal haklarımızın ihlal edilmesine izin vermemeye çağırıyoruz." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "Kota sandalyesi sistemi yeniden sağlanana kadar parlamento seçimlerinin altıncı turunu boykot etme kararı aldık." denildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.