TEBA

Basra'da Irak İklim Konferansı başladı

Irak

Irak İklim Konferansı, Basra'da Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani'nin katılımıyla başladı.

Irak İklim Konferansı, Basra'da Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani'nin katılımıyla başladı.

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Sudani'nin açılışını gerçekleştirdiği ve iki gün sürecek olan Irak İklim Konferansı'nın Basra'da başladığı aktarıldı.

Konferansta açıklamada bulunan Başbakan Sudani, hükümetin iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve Irak'ın Dicle ve Fırat nehirlerindeki su miktarını korumak için adımlar atmaya devam ettiğini söyledi.

Konferans kapsamında Irak'ın tüm bölgelerinde 5 bin fidan dikme kampanyası başlatan Sudani, "Irak İklim Konferansı, iklim değişikliğinin şiddetli etkileriyle yüzleşmek için Irak'ta yeni bir aşama oluşturacak." dedi.

Yüksek sıcaklıklar, yağmur oranındaki düşüş ve kum fırtınalarındaki artışın sonucu yeşil alanların azalması ile oluşan iklim değişikliğinin gıda, sağlık, çevre ve toplum güvenliğini tehdit ettiğini belirten Sudani, Irak'ın 2030 yılına kadar iklim eylemi vizyonunu hazırlamaya yönelik çalışmalarına da değindi.

Hükümetin iklim değişikliği ile mücadele kapsamında attığı adımlardan söz eden Başbakan Sudani, "Projeler arasında yenilenebilir enerji istasyonlarının kurulması, kapalı düzenli depolama sahalarının rehabilitasyonu, çölleşmeyle mücadele projeleri, suyu düzenleyen sulama teknikleri ve ağır su arıtma projeleri yer alıyor. Son zamanlarda, ilgili gaza yatırım yapmak ve karbon emisyonlarını büyük oranlarda azaltmak için yakmayı durdurmak için beşinci lisanslama turu için sözleşmeler imzalandı. 2030 yılına kadar elektrik ihtiyacımızın üçte birini karşılamak üzere yenilenebilir kaynaklardan enerji santralleri inşa etmek için sözleşmeler imzalamaya devam edilecek." ifadelerini kullandı.

Emisyonları azaltmak için ulusal girişimi çeşitli sektörleri içerecek şekilde genişletmeyi hedeflediklerini kaydeden Sudani, bu kapsamdaki hedeflerinden birinin de başkent Bağdat'ta trafiği azaltmak için proje paketi hazırlamak olduğunu söyledi.

Başbakan Sudani, iklim değişikliği ile mücadelede Irak'a destek çıkmaları konusunda tüm dost ülkeler ve Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşlarına çağrıda bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.