TEBA

Başbakan Sudani ile Bafıl Talabani anlaşmazlıkları görüştü

Irak

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, başkent Bağdat’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafıl Talabani'yi kabul etti. Görüşmede Bağdat ile Erbil arasındaki anlaşmazlıklar ele alındı.

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Sudani’nin bugün Bağdat’a giden Talabani ile görüştüğü belirtildi.

Irak'taki durumun tartışıldığı görüşmede, siyasi partilerin hükümetin vatandaşlara hizmet etme gündemini uygulama adımlarına verdiği desteğe değinildi.

Açıklamaya göre görüşmede, Başbakan Sudani ile Talabani, anlaşmazlıkları anayasaya uygun olarak çözme ve siyasi farklılıkları çözmek için diyaloğa güvenmenin önemli olduğu konusunda mutabık kaldı.

Bağdat ile Erbil arasındaki sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla 4 Nisan 2023’te Başbakan Sudani ve Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani’nin öncülüğünde bir anlaşma imzalandı.

Görüşmede, Irak’ta demokrasi ve siyasi istikrar deneyimini güçlendirmek için IKBY Parlamento seçimlerinin yapılması da dahil olmak üzere siyasi adımları anlaşmayla tamamlamanın önemine işaret edildi.

Basında çıkan haberlere göre, Erbil ve Bağdat şu anda federal gelirler, tüm yerel gelirlerin Bağdat'ta Irak Ticaret Bankasında bir hesaba yatırılması, IKBY’deki petrol şirketlerinden elde edilen para ve krediler konusunda anlaşmazlığa düşmüş durumda.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.