TEBA

Başbakan Sudani'den önemli açıklamalar

Irak

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Irak topraklarının başka ülkelere teslim edilmesi yönünde herhangi bir karar alınmadığını söyledi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Irak topraklarının başka ülkelere teslim edilmesi yönünde herhangi bir karar alınmadığını söyledi.

Başbakan Muhammed Şiya Sudani Al-Watan Walnas programı aracılığıyla vatandaşlarla canlı konuştu.

“Irak topraklarının tesliminden bahsetmek, kamuoyunu yanıltmaya, gerçekleri çarpıtma ve bozmaya yöneliktir.” diyen Sudani, “2003 yılından bu yana Irak topraklarına bu veya önceki hükümetler tarafından kamusallaştırılmasına ilişkin herhangi bir karar alınmadı.” dedi.

Irak’ta son zamanlarda özellikle sosyal medyada, Kuveyt ile sınırların yeniden çizileceğine ilişkin iddialar gündeme gelmiş ve tartışmalara neden olmuştu. Basra’da bir grup gösterici söz konusu iddiaları protesto etmeye hazırlanıyor.

Vatandaşlardan su kullanımına dikkat etmelerini ve hükümete su konusunda destek çıkmalarını isteyen Sudani, “Bu yaz, Irak'ın içinden geçtiği en zor yaz olacak.” açıklamasında bulundu.

Irak Hükümet Sözcüsü Basm el-Avvadi, Irak ile Kuveyt arasındaki sınırın tekrardan çizileceği yönündeki haberlere ilişkin açıklamada bulunarak, "Irak ile Kuveyt arasındaki sınırların çizilmesi meselesi 2003 sonrası siyasi malzeme haline geldi.” ifadelerini kullandı.

İki ülke arasındaki sınırların 1994 yılında çizildiğini hatırlatan Avvadi, bunun daha sonra gelen hiçbir hükümet tarafından değiştirilmediğini kaydetti.

Avvadi, bu konuyla ilgili tartışmalar ve iddiaların asılsız olduğunu, bunların “siyasi malzeme ve şantaj" amaçlı kullanıldığını savundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.