TEBA

Başbakan Sudani Almanya’da

Irak

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Almanya’nın Münih kentine ziyaret gerçekleştirdi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Almanya’nın Münih kentine ziyaret gerçekleştirdi.

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Sudani’nin bugün 59. Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere Almanya'ya gittiği kaydedildi.

Sudani’nin ziyareti kapsamında Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Asad Ahmad Khan ile görüşme gerçekleştirdiği aktarıldı.

Görüşmede, terör örgütü DEAŞ’ın Irak'ta sivillere karşı işlediği suçların soruşturulması alanında uluslararası soruşturma ekibinin çalışmalarına değinildi.

Rusya-Ukrayna Savaşı ve Pekin ile Washington arasında artan gerilim, 17 Şubat'ta başlayacak 59. Münih Güvenlik Konferansı'nın (MSC) ana konuları olacak.

Münih Güvenlik Konferansı Başkanı Christoph Heusgen, daha önce yaptığı açıklamada 17-19 Şubat'ta düzenlenecek konferansa Rusya ve İran'dan yetkililerin davet edilmediğini bildirdi.

Bu yıl konferansın Rus hükümetinin katılımı olmadan gerçekleşeceğini belirten Heusgen, Moskova'nın Kiev'e karşı savaşının neden olduğu "medeniyet kırılması" karşısında, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ve hükümetinin propagandasına konferansta yer verilmemesi" gerektiğini ifade etti.

Heusgen, konferansa, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda da dahil olmak üzere 40'tan fazla devlet ve hükümet başkanı ile yaklaşık 90 dışişleri ve savunma bakanının katılacağını bildirdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.