TEBA

Başbakan Kazımi, New York'ta

Irak

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu’na katılmak için New York'a gitti.

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu’na katılmak için New York'a gitti.

Irak Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Mustafa Kazımi'nin BM 77. Genel Kurulu’na katılmak üzere New York'a ulaştığı vurgulandı.

Kazımi'nin ziyaret kapsamında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve yetkililerle bir araya gelmesi bekleniyor.

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi dün gece saatlerinde ziyaret öncesi yaptığı açıklamada, "Şimdi Irak adına BM Genel Kurulu toplantısına katılmak üzere New York'a gidiyoruz. Son iki yılda komşularımızla ve uluslararası toplumla en iyi ilişkileri kurmaya ve Irak'ın uluslararası toplantı ve konferanslara katılımını artırmaya çalıştık. Ayrıca, her düzeyde halkımızın çıkarları üzerinde kesinlikle olumlu bir etkisi olan herkesle iş birliğimizi ve ortaklığımızı güçlendirdik.” dedi.

"Hükümetimizin geçmiş tecrübesi, Irak'ın istikrarda önemli bir rol oynayabileceğini ve tüm taraflar arasında farklı görüşlerin bir araya getirilmesi için bir platform olabileceğini göstermiştir." şeklinde açıklama yapan Kazımi, "Irak'taki mevcut siyasi kriz kesinlikle karmaşık, ancak Irak'ın ve halkının çıkarlarını her şeyin üstünde tutan sakin ve samimi bir diyalog gerektiren sorunları çözmenin kapısı hala açık.” ifadesinde bulundu.


Kazımi, siyasi güçleri ve partileri sabırlı olmaya, diyalog diline ve milli ruha güvenmeye, Irak'ı bu tarihi aşamada güvenli bir aşamaya götürmeye ve tüm krizleri ulusal diyalog yoluyla sona erdirmeye çağırdı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.