TEBA

Barzani’den maaş açıklaması

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, federal hükümet tarafından IKBY’ye maaş gönderilmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, federal hükümet tarafından IKBY’ye maaş gönderilmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Barzani, Bakanlar Kurulu’nun maaşların kredi olarak gönderilmesine yönelik kararının ardından yaptığı açıklamada, “Allah'a ve halkımızın güçlü iradesine güvenerek, halkın haklarını savunabildik ve vatandaşların maaşlarının karşılanması konusunda Başbakan Sayın Muhammed Şiya Sudani ile uygun bir anlaşmaya vardık.Devletine olan güvenini kaybetmeyen dirençli vatandaşların sabrı sayesinde.” ifadesinde bulundu.

“Engellerin aşılmasında verdiği destek ve yol göstericiliğinden dolayı Sayın Başkan Barzani'ye teşekkür ederiz.” diyen Barzani, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Kürdistan Bölgesi Başkanı'na, Federal Hükümet ile müzakere sürecini destekleme ve başarılı kılma konusundaki desteği ve rolü için teşekkür ederiz.

 Desteklerinden dolayı federal hükümetteki siyasi partilere teşekkür ederiz.

Kürdistan siyasi partilerine ve Irak Meclisindeki Kürt gruplarına, Kürdistan Bölgesi'ndeki maaşlı çalışanların haklarının güvence altına alınmasına verdikleri destek ve fikir birliği için teşekkür ederiz.

Bu zor görevi sorumluluk duygusuyla başardıkları için Kürdistan Bölgesi Yönetimi heyetine teşekkür ederiz.

Allah'ın desteğiyle aziz vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz ve Kürdistan Bölgesi'nin istikrarını bozmaya yönelik kısır girişimlere izin vermeyeceğiz.”

Irak Bakanlar Kurulu, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi’ne üç ay süreyle kredi şeklinde aylık 700 milyar dinar gönderme kararı aldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.