TEBA

Barzani: “Ülkeye bağlılık adalet ve eşitliğe dayanmalıdır”

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, IKBY’nin federal hükümete bağlılığının “adaletsizlik ve açlık politikası” yoluyla yaratılmayacağını kaydetti.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, IKBY’nin federal hükümete bağlılığının “adaletsizlik ve açlık politikası” yoluyla yaratılmayacağını kaydetti.

Barzani, bugün IKBY’de özel bankaları küçük ve orta ölçekli işletmelere mali destek sağlamaya teşvik eden kaklkınma projesine ilişkin programa katılarak açıklamada bulundu.

Mesrur Barzani, "Bağdat ziyaretim sırasında birisi bana 'Irak'a bağlı mısınız?' diye bir soru yöneltti. Yanıt olarak ‘davranışlarına bağlı’ dedim.” ifadesinde bulundu.

IKBY Başbakanı Barzani, “Bir ülkeye bağlılık ve sadakat, korkutma, nefret politikaları, adaletsizlik ve açlıkla oluşturulamaz. Bir ülkeye bağlılık ve sadakat, bir ülkede halkların bir arada yaşamasının temeli olan eşitlik, adalet ve sevgiye dayanmalıdır.” açıklamasında bulundu.

IKBY'nin dokuzuncu kabinesinin, iş ortamı sağlamak ve bu alandaki planlarını geliştirmek için bankacılık sisteminin, küçük ve orta ölçekli işletmelerin güçlendirilmesine büyük önem verdiğini kaydeden Barzani, “Bugün Kürdistan Bölgesi Yönetimi'nin önemli bir projesini duyurmaktan mutluluk duyuyorum, bu projenin amacı bölgedeki küçük ve orta ölçekli işletmelere, işlerini geliştirmek isteyenlere ticari kredi sağlamaktır." dedi.

Barzani, "Son yıllarda hem kamu hem de özel sektör birbirini tamamlıyor, birlikte iş birliği yaparak bölgenin ekonomik altyapısını geliştiriyor." ifadesini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.