TEBA

Barzani: Seçimler bu sene yapılmalı

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, “Kürdistan Bölgesi ve Irak, gaz konusunda rol oynamak için iyi bir fırsata sahip.” dedi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, “Kürdistan Bölgesi ve Irak, gaz konusunda rol oynamak için iyi bir fırsata sahip.” dedi.

Barzani, Erbil’de, "Dönüm Noktaları ve Ortadoğu'nun Geleceği" konulu 2. Erbil Forumunda açıklamada bulundu.

IKBY Başkanı Barzani, depremzedelere güçleri yettiğince destek olmaya çalıştıklarını ve bu konuda tereddüt etmediklerini kaydetti.

Barzani, "Kürdistan Bölgesi ve Irak'ın Türkiye ile çok dostane ilişkileri var. Irak ile Türkiye arasındaki yıllık ticaret hacmi 12 milyar dolar civarında." dedi.

Münih'teki ziyaretleri ve toplantılarına ilişkin Barzani, bu tür konferansların sorunların çözümü konusunda iyi bir fırsat olduğunu ve Bağdat ile ilgili sorunları görüştüklerini belirtti.

Neçirvan Barzani, IKBY ve Irak'ın doğal gaz ihtiyaçlarını karşılamadaki etkisine vurgu yaparak, “Kürdistan Bölgesi ve Irak, gaz konusunda rol oynamak için iyi bir fırsata sahip.” ifadesini kullandı.

Barzani, IKBY'de seçimlerin bu sene yapılması gerektiğini söyledi.

“Siyasi çatışmalar, askeri tırmanışa yol açmayacak. KDP ve KYB de dahil tüm siyasi partiler bu aşamayı uzun zaman önce geçtiler." diyen Barzani, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Gerçekçi bir vizyonumuz olursa Irak, Batılı ülkelerin sorunlarını çözmek için enerji düzeyinde çok önemli bir rol oynayabilir. Irak gözlerden uzak değil. Ekonomik ve siyasi olarak yükselen farklı bir Irak var ve Irak'ın rolüne değer veriliyor."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.