TEBA

Barzani: “Petrol ihracatına hazırız”

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur ​​Barzani, IKBY’nin petrol ihracatına mümkün olan en kısa sürede yeniden başlamaya hazır olduğunu belirtti.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur ​​Barzani, IKBY’nin petrol ihracatına mümkün olan en kısa sürede yeniden başlamaya hazır olduğunu belirtti.

Mesrur ​​Barzani, Petrol Bakanı Hayan Abdulgani ve beraberindeki bakan yardımcıları ve bakanlık genel müdürleri ile SOMO genel müdüründen oluşan heyetle görüştü.

IKBY hükümetinden yapılan açıklamaya göre, toplantıda IKBY’den petrol ihracatına yönelik tedbirler ve adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Açıklamaya göre Mesrur ​​Barzani, IKBY’nin ihracat sürecinin mali ve teknik gereksinimlerinin karşılanması için ortak bir anlayış, anayasal ilkeler ve sözleşmeler çerçevesinde petrol ihracatına yeniden başlamaya ve bunun sağlanması için uygun çözümler bulunmasına hazır olduğunu yineledi.

Barzani ayrıca petrol ihracatının durdurulmasının kamu hazinesine milyarlarca dolar zarar verdiğini ve bir an önce yeniden başlaması gerektiğini söyledi.

Bakan Abdulgani, federal hükümetin, anayasa çerçevesinde ortak zemin sağlayarak ve sürecin önündeki engelleri kaldırarak, başbakan ve federal hükümet adına petrol ihracatını yeniden başlatma arzusunu dile getirdi.

Görüşmede ayrıca IKBY’nin kamu gelirlerinin artırılmasında önemli rol oynayan petrol ihracatının bir an önce yeniden başlaması için iki bakanlığın hukuki, mali ve teknik detayları görüşmeye ve görüş alışverişinde bulunarak ortak anlayışla çözüm sunmaya devam etmesi kararlaştırıldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.