TEBA

Barzani: "Oluşumların katılımı olmadan seçimlere katılmaya hazır değiliz"

Irak

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesud Barzani, Dünyadaki Doğu Süryani Kilisesi Patriği III. Mar Ava'yı bugün Selahaddin’de kabul etti.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesud Barzani, Dünyadaki Doğu Süryani Kilisesi Patriği III. Mar Ava'yı bugün Selahaddin’de kabul etti.

Barzani’nin Ofisinden görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Barzani’nin Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi’nin (IKBY) bir arada yaşama kültürünün varlığını büyük bir gurur olarak nitelendirilerek kültürü her yönüyle koruyacaklarını ve zenginleştireceklerini aktardığı bilgisi de yer aldı.

Açıklamaya göre Barzani, kotanın kaldırılması yönündeki anayasaya aykırı karara dikkat çekerek, "Bu hatayı düzeltmeden ve oluşumların katılımı olmadan seçimlere katılmaya hazır değiliz. Çünkü oluşumları mahrum bırakmak halkımızın tarihi değerlerine saldırıdır.” dedi.

Barzani'nin ve Irak'taki dini toplulukları desteklemedeki rolünü takdir eden Mar AVa, IKBY’nin dini bir arada yaşamaya olan bağlılığının açık bir göstergesi olan Patrik'in genel merkezini Erbil'de açtığı için Barzani'ye teşekkür etti.

Federal Mahkemenin bileşenlere ayrılan kotanın kaldırılması yönündeki anayasaya aykırı kararına ilişkin tutumundan dolayı Barzani'ye teşekkür eden Dünyadaki Doğu Süryani Kilisesi Patriği, Barzani'nin bu tutumunun birlikte yaşamın ve birliğe bağlılığın göstergesi olduğunu ifade etti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.