TEBA

Barzani ile ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuland görüştü

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Erbil'de ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkan Neçirvan Barzani, Erbil'de ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland ve beraberindeki heyeti kabul etti.

IKBY Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, ABD'nin Irak Büyükelçisi Alina Romanowski, ABD'nin Erbil Başkonsolosu ve çok sayıda diplomatın katıldığı görüşmede, ABD'nin Irak ve IKBY ile ilişkileri, Irak'taki siyasi ve güvenlik durumu, Erbil-Bağdat ilişkileri ve son gelişmeler ele alındı.

Görüşmede, Irak'taki diplomatik elçiler ile ABD ve koalisyon güçlerinin güvenliğinin korunmasının önemine vurgu yapılırken, tarafların saldırıları durdurmak için gerekli önlemleri alması gerektiği belirtildi.

Taraflar, IKBY ve Irak düzeyinde başta KYB ve KDP olmak üzere siyasi partilerin dayanışma ve anlayış birliği içinde olması gerektiğini belirtti.

Irak il meclisi seçimlerinin de ele alındığı görüşmede bölgedeki genel durum, Orta Doğu'daki son gelişmeler, Gazze'deki savaşın sonuçları ve ortak çıkarları ilgilendiren diğer konular ele alındı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.