TEBA

Barzani: Hiçbir zaman bir tarafa karşı tehdit oluşturmadık

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, “Kürdistan Bölgesi, hiçbir zaman hiçbir tarafa tehdit oluşturmadı.” dedi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, “Kürdistan Bölgesi, hiçbir zaman hiçbir tarafa tehdit oluşturmadı.” dedi.

IKBY Başbakanı Barzani, IKBY Temsilcileri Üçüncü Konferansında açıklamalarda bulundu.

​​Barzani, “Düşmanlar Kürdistan'ın ilerlemesi, refahı ve istikrarı için sorun ve engel yaratmaya çalıştı ama her türlü engeli aşacağız. Çünkü milletimizin iradesi her türlü komplodan daha güçlüdür.” ifadesinde bulundu.

Mesrur Barzani, IKBY'nin dış ve uluslararası ilişkilerinin önemli ölçüde ilerlediğine değinerek, konsoloslukların ve diplomatik elçilerin sayısının artmakta olduğunu belirtti.

Gelecekte ekonomik, kültürel, bilimsel ve akademik ilişkileri geliştirmek amacıyla IKBY'nin yurtdışındaki temsilciliklerinin sayısını artırmayı planladıklarını aktaran Mesrur Barzani, IKBY'de konsolosluğu bulunan birçok dost ve önemli ülkede temsilcilikler açmayı da planladıklarını bildirdi.

Barzani, “Kürdistan Bölgesi, Irak'ta anayasal ve tüzel bir varlık olarak, her zaman Irak ile bölgede güvenlik ve istikrar unsuru olmuş, komşu ülkelerle ve genel olarak uluslararası toplumla en iyi ilişkileri hedeflemektedir. Amacımız dış ve uluslararası ilişkilerimizi karşılıklı çıkar ve karşılıklı saygıya dayalı olarak geliştirmek ve güçlendirmektir.” dedi.

IKBY'nin hiçbir zaman kimseye yönelik bir tehdit olmadığını, her zaman bölgedeki tüm ülkelere ve genel olarak uluslararası topluma dostluk elini uzattığını kaydeden Barzani, “Bu nedenle bölge ülkeleriyle ve dünyayla ortak çıkarlarımız dikkate alınmalı ve korunmalı, Kürdistan Bölgesi ve Irak'ın egemenliğine saygı gösterilmeli ve ihlal edilmemelidir.” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.