TEBA

Barzani: Federal Mahkemenin kararı tüm siyasi süreci hedef alıyor

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Irak Federal Mahkemesinin kararına ilişkin yaptığı açıklamada, "Tamamen haksız ve baskıcı bir karar.” dedi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Irak Federal Mahkemesinin kararına ilişkin yaptığı açıklamada, "Tamamen haksız ve baskıcı bir karar.” dedi.

Barzani, Federal Mahkemenin IKBY’ye bütçe gönderilmesinin iptaline ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu karar sadece maaşlı çalışanları ve Irak vatandaşı olan Kürdistan halkını değil, tüm siyasi süreci, yeni federal hükümetin üzerinde durduğu mutabakatı ve istikrarı da hedef almaktadır." ifadesini kullandı.

Neçirvan Barzani, “Irak Federal Mahkemesi bugün tamamen haksız ve baskıcı bir karar verdi. Irak halkının istikrarlı ve daha iyi bir gelecek umduğu bir hükümet kuruluncaya kadar uzun ve karmaşık bir siyasi istikrarsızlık sürecinden geçildi.” ifadesinde bulundu.

Irak Federal Mahkemesinden beklentilerin, Irak halkının çıkarlarını koruması ve siyasi durumu dikkate alması olduğunu kaydeden Barzani, açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:

“Mahkemenin bu kararı, şüphelere ve onlarca soru işaretinin yanında, Irak'ta siyasi partiler arasındaki anlaşmanın önemli bir parçası olarak, mahkemeyi yeniden kurmak adına yeni bir yasa çıkarmak için acele etme konusunu da gündeme getiriyor.”

Irak Federal Mahkemesi, hükümetin IKBY'ye bütçe aktarılması yönünde aldığı kararın anayasaya uygun olmadığına hükmetti.

IKBY'ye bütçe gönderme kararı hakkında Federal Mahkemeye iptal başvurusunda bulunan bağımsız Şii milletvekili Mustafa Sened, yaptığı basın açıklamasında, açtığı davanın sonuçlandığını duyurdu.

Sened, Irak'taki en yüksek yargı kurumu olan Federal Mahkemenin, hükümetin IKBY'ye bütçe aktarılması yönünde aldığı kararı anayasaya uygun olmadığı gerekçesiyle iptal ettiğini kaydetti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.