TEBA

Barzani: Düşük maliyetle 24 saat elektrik sağlama programımız var

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, hükümetin daha düşük bir maliyetle 24 saat elektrik sağlama programı olduğunu belirtti.

Mesrur Barzani bugün IKBY ve Irak’ın en büyük güneş enerjisi santralinin temelini attı. Barzani temel atma töreninde açıklamalarda bulundu.

 Erbil'de saatte 25 megawatt elektrik üretme kapasitesine sahip ilk güneş enerjisi santralinin temelini attıkları için mutlu olduğunu söyleyen Barzani, “Temiz çevreci ve alternatif enerji kullanımına büyük önem vermeliyiz.” dedi.

Barzani, “Elektrik Bakanlığının Kürdistan Bölgesi vatandaşlarına daha iyi hizmet verebilmesi için bu sektörde reform yapmasına destek olduk. Vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için elektrik sektörünün daha da geliştirilmesi gerekiyor. Bu konuda Elektrik Bakanlığının ve özel sektörün yardımıyla, gelecekte vatandaşlara kesintisiz elektrik arzı için tüm çabayı göstermesi ve gerekli plan ve hazırlıkları yapması gerekmektedir. Bundan böyle elektriği iyileştirmek için büyük fırsatlarımız var ama aynı zamanda vatandaşlarımız da elektrik israfını önleyerek ve elektrik tüketimini azaltarak kendilerine ve hükümete yardımcı olmalıdır. Elektriğin aşırı kullanılmaması ve elektrik faturalarının düzenli olarak ödenmesi gerekmektedir. Bu şekilde hükümet daha kolay elektrik üretimi yapabilecektir.” ifadesini kullandı.

Hükümet ile vatandaşların birbirine yardımcı olması gerektiğini ifade eden Barzani, "Geçmişte elektrik üretimini artırdığımız doğru ama şu ana kadar 24 saat elektriği gerektiği gibi veremedik. Bunun birçok sebebi var, sebeplerden biri de bu süre zarfında Kürdistan Bölgesi'nde yaşayanların sayısı arttı ve Kürdistan'ın ihtiyacını karşılayamaz hale geldi. Günlük yaşam için elektrik tüketimi arttı, böylece birbirimize yardımcı olabiliriz. Burada demek istediğim hem devlet vatandaşa daha fazla hizmet verebilir hem de vatandaşlarımız görevlerini yerine getirebilir, ikimize de düşen görevler var.” dedi.

“Hükümetin görevi vatandaşa daha iyi hizmet sunmaktır, faturaları ödeyerek, ortak sorumluluk ve görevi yerine getirmek vatandaşların görevidir.” diyen Barzani, vatandaşlardan hükümete destek çıkmalarını istedi.

Erbil’in Minare köyü yakınlarında inşa edilen ve 25 megavat üretim kapasitesine sahip olacak santralde çok sayıda güneş paneli bulunacak. Çevre dostu olan santral, ulusal enerji hattına bağlanacak. 100 milyon dolarlık bütçe ayrılan proje, 590 dönümlük arsa üzerinde bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.