TEBA

Barzani'den son siyasi gelişmelere ilişkin açıklama

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, IKBY Hükümetinin Bağdat ve ülkenin diğer bölgelerindeki siyasi ve güvenlik durumundan derin endişe duyduğunu söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, IKBY Hükümetinin Bağdat ve ülkenin diğer bölgelerindeki siyasi ve güvenlik durumundan derin endişe duyduğunu söyledi.

IKBY Başkanı Barzani yaşanan son gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:


“Bugün Bağdat'ta ve ülkenin birçok yerinde yaşanan siyasi ve güvenlikle ilgili gelişmeleri derin kaygıyla izliyoruz. Tüm tarafları mümkün olduğunca ölçülü olmaya ve durumun daha fazla kontrolden çıkmasına izin vermemeye çağırıyoruz.


Barışçıl gösteriler korunan anayasal bir haktır, ancak devlet kurumlarının karmaşıklığı ve askıya alınması herhangi bir sorunu çözmeyecek ve sadece durumu karmaşıklaştıracaktır. Bu nedenle devlet kurumlarının itibarı korunmalı ve görevleri aksatılmamalıdır.

Güvenlik güçleri de duruma azami dikkat göstermeli ve gösterilerin ve olayların güvenlik durumunun daha da kötüleşmesine ve Iraklılar arasında can kayıplarına yol açmasına izin vermemelidir.

Ülkedeki durum, bu zor durumdan kurtulmak ve çalışmayı kesintiye uğratmamak için azami akıl, mantığa dönüş, ulusal ve sorumlu bir diyaloğun başlaması ve herkesin iş birliğini gerektiriyor.


Kürdistan Bölgesi'nin Iraklı taraflarla çözüm ve anlayış için iş birliğine devam edeceğini yineliyoruz. Bu nedenle, tüm Irak güçlerini ve ilgili tarafları Erbil'de bir araya gelmeye ve ülkedeki bu karmaşık durumun üstesinden gelmek için ciddi bir diyalog başlatmaya bir kez daha davet ediyoruz.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.