TEBA

Barzani, Davos Zirvesi'ndeki temaslarını sürdürdü

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu kapsamındaki temaslarını sürdürdü.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu kapsamındaki temaslarını sürdürdü.

Barzani sırasıyla, Bahreyn Ticaret ve Sanayi Bakanı Dr. Hasan Fakhro, Ürdün Başbakanı Bişer el-Hasavneh ve Umman Ekonomi Bakanı Said bin Muhammed el-Sakri ile bir araya geldi.

IKBY Başbakanı Barzani ve Hasan Fakhro görüşmede başta üretim, sanayi ve tarım olmak üzere IKBY ve Bahreyn arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini ele aldı.

Mesrur Barzani’ye Bahreyn Veliaht Prensi aynı zamanda Başbakan Selman bin Hamed bin İsa Al Halife’nin selamlarını ileten Hasan Fakhro, ülkesinin IKBY ile ilişkileri güçlendirmeye hazır olduğunu, geniş bir ticari heyetle IKBY'ye ziyaret bulunacaklarını bildirdi.

Barzani de Bahreyn ile her alanda ilişkileri geliştirmekten yana olduklarını kaydetti.

-Barzani, Ürdün Başbakanı’yla görüştü

Mesrur Barzani, Davoz Zirve'si temasları kapsamında Ürdün Başbakanı Bişer el-Hasavneh ile de görüştü.

IKBY ile Ürdün Krallığı arasındaki dostane ve tarihi ilişkilerin geliştirilmesinin önemine değinilen görüşmede Barzani, özellikle DEAŞ'la mücadelede Ürdün’ün IKBY'ye sağladığı destek için teşekkür ederek, Ürdün Kralı II. Abdullan’ın Irak ve IKBY’nin istikrarı için gösterdiği çabayı takdir etti.

Görüşmede ayrıca tarım ve ticaret alanında yardımlaşma ve iş birliğinin geliştirilmesi vurgulanırken, IKBY’nin, Ürdün’ün sağlık alanındaki başarılı deneyiminden yararlanmak istediği kaydedildi.

-Umman’dan IKBY Başbakanı Mesrur Barzani’ye resmi davet

Barzani ayrıca Umman Ekonomi Bakanı Said bin Muhammed el-Sakri ile bir araya geldi.

Tarım başta olmak üzere IKBY ile Umman arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yapılan görüşmede, IKBY Başbakanı Barzani'ye Umman'ı ziyaret etmesi için resmi davette bulunuldu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.