TEBA

Barzani: Bir arada yaşam, kültürümüzün bir parçası haline geldi

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, “Bir arada yaşam ve karşılıklı kabul kültürümüzün ve yaşam tarzımızın bir parçası haline geldi.” dedi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, “Bir arada yaşam ve karşılıklı kabul kültürümüzün ve yaşam tarzımızın bir parçası haline geldi.” dedi.

Mesrur ​​Barzani, ‘Kürdistan Birlikte Yaşam ve Barışın Beşiği Konferansı'nda açıklamalarda bulundu.

Barzani, "Bu etkinliğin sloganında da ifade edildiği gibi, Kürdistan her zaman barış içinde bir arada yaşamanın merkezi olmuştur. Binlerce yıldır bu bölge farklı milletleri, dinleri ve inançları barındırmış ve bir arada yaşama ve karşılıklı kabul, kültürümüzün ve yaşam biçimimizin bir parçası haline gelmiştir.” ifadelerinde bulundu.

“Kürdistan'ın birçok bölgesinde Kürtler, Türkmenler, Keldaniler, Süryaniler, Ermeniler, Araplar, Müslümanlar, Hristiyanlar, Yezidiler ve Yahudiler bir arada yaşayıp, sıkıntılı zamanlarda birbirlerine yardım etmişlerdir. Aynı köyde cami, kilise ve havraların olduğu bir bölgeden geliyorum. Bu kültürle her zaman gurur duyacağım ve bu kültürü korumak ve geliştirmek için elimden geleni yapacağım." diyen Barzani, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kürdistan Bölgesi her ne kadar bütün milletlerin, dinlerin ve mezheplerin barış ve huzuru hissettikleri merkez olmuşsa da ne yazık ki bu barışçıl ada hep düşmanca düşüncelerin saldırısına uğramış, hep bu bir arada yaşama kültürünü çarpıtmaya çalışılmış ve hatta soykırım girişimlerine uğramıştır. Ülkemizin yakın tarihi, şovenist, düşmanca düşünce ve milletimizin varlığını inkar nedeniyle birçok felakete ve soykırıma uğradığına tanıklık etmektedir.

İnsanlık tarihinde ve bugüne kadar düşmanca söylemler, sloganlar ve şiddeti teşvik etmek büyük felaketlere yol açmıştır. Bugün teknoloji çağında bile, bu tür durumlar hala endişe kaynağı ve sonuçları çok açık, dünyanın birçok ülkesinde ve bölgesinde savaş ve kan dökülmesinin devam ettiğini görüyoruz."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.