TEBA

Barzani: “Bazı silahlı gruplar uyuşturucu ticareti yapıyor”

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, "Uyuşturucunun oluşturduğu tehdit terörden farkı yok." dedi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, “Bazı silahlı gruplar, tartışmalı bölgelerde uyuşturucu ticareti yapıyor.” ifadelerini kullandı.

Mesrur Barzani, Erbil’de gerçekleştirilen Uyuşturucuyla Mücadele Konferansında açıklamalarda bulundu.

Barzani, “Son verilere göre Kürdistan Bölgesi'nde uyuşturucu kaçakçılığı ve kullanımı artışta, bu durum toplumumuz için tehlikeli bir alarm. Kürdistan Bölgesi’ne çeşitli yollarla karşı çıkılıyor ve zayıflatılmaya çalışılıyor. Bu tehlikeli yollardan biri uyuşturucu maddeleridir. Uyuşturucu, toplumumuzun düzenini, gençlerimizin yetenekleri ile sağlığını bozmak için ustalıkla ve açıkça kullanılan silahlardan biridir.” diye konuştu.

Sınır bölgelerinde ve IKBY dışındaki bazı silahlı grupların “istikrarsızlığa neden olduğunu ve güvenlik güçlerinin uyuşturucu kaçakçılarıyla mücadelesini engellediğini” söyleyen Barzani, “Maalesef bu silahlı grupların bazıları uyuşturucu ticaretinin bir parçası.” dedi.

Barzani, IKBY hükümetinin yetkili kurum ve kuruluşlarının uyuşturucuyla mücadeleye en sert şekilde devam etmesi gerektiğini bildirdi.

Uyuşturucuyla mücadelenin küresel bir sorun olduğunu kaydeden Barzani, "Birçok toplum bu maddeye bağımlı durumda. Ne yazık ki Irak ve Kürdistan Bölgesi de bu tehdit ve tehlikelerin dışında değil." dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.