TEBA

Barzani: Adil seçimin yapılmasından yanayız

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, Almanya Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Tobias Lindner ile görüştü.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, Almanya Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Tobias Lindner ile görüştü.

IKBY Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre Alman Bakan Lindner görüşmede, IKBY ile iş birliği sürdüreceğini belirtti.

Görüşmenin ana gündeminin Irak federal sistemine saygı gösterilmesinin ve IKBY’nin anayasal statüsünün korunmasının önemi olduğu belirtilen açıklamada, “Başbakan, Kürdistan Bölgesi'ne çeşitli siyasi, askeri, ekonomik ve sözde hukuki yollarla anayasal haklarından vazgeçmesi yönünde baskı yapılsa da Kürdistan halkının haklarından taviz vermeye asla hazır olmadığını belirtti.” denildi.

Barzani, seçim sürecine dair “Biz her zaman seçim yapılmasından yana olduk ancak Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm oluşumları temsiliyetini güvence altına alacak adil bir seçim kanunu çerçevesinde meşru, demokratik ve anayasal bir seçim olmalıdır.” dedi.

Kamplardaki durumu ele alan Barzani ile Lindner, kamplarda yaşayan mültecilerin gönüllü olarak yerlerine geri dönmesinin kolaylaştırılması konusunda hem fikirdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.