TEBA

Barzani: 700 milyar geldiğinde maaş dağıtımı başlayacak

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani başkanlığında Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani başkanlığında Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının ardından Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, “Başbakan Barzani, Maliye ve Ekonomi Bakanlığına, Irak hükümetinin Kürdistan Bölgesi'ne 700 milyar dinar göndermesinin hemen ardından Temmuz ayı maaşlarının dağıtımına başlanması talimatını verdi.” denildi.

Açıklamada, “Başbakan, Kürdistan Bölgesi Yönetimi halkının anayasal haklarından asla taviz vermeyeceğine, bölgedeki maaş ve haklarla ilgili sorunların kökten çözümü için çabalarını sürdüreceğine dair güvence verdi.” ifadesi kullanıldı.

“Başbakan Barzani, çalışanların maaşlarının üst düzey bir Bakanlar Kurulu heyeti aracılığıyla ve tek bir makam üzerinden sağlanması amacıyla yetki ve anayasal haklara dayalı, ayrıntılı veri ve bilgilerle uzun vadeli bir düzenleme yapılmasına dikkat çekti. Maaşları ödemek için öneriler Iraklı tarafları memnun edecek şekilde sunuldu. Daha sonra Federal Bakanlar Kurulunun son toplantısında kredi miktarını artırmaya yönelik mevcut teklif onaylandı.” ifadesine yer verilen açıklamanın devamında şu sözlere yer verildi:

“Bakanlar Kurulu üyeleri, Süleymaniye’de havaalanına düzenlenen saldırıyı kınayarak şehit ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. Bakanlar Kurulu aynı zamanda Kürdistan Bölgesi ve Irak'ın egemenliğine, güvenliğine ve istikrarına saygı gösterilmesi çağrısında bulundu.”

Açıklamaya göre, toplantıda Sağlık Bakanı Saman Berzenci, kolera salgını hakkında bir rapor sunarak ilgili kurumlara gerekli tedbirlerin alınması yönünde talimat verildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.