TEBA

Bakan Maruf: Türkmenlerin toplantıda olmaması bir eksikliktir

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Oluşumlardan Sorumlu Bölge Bakanı Aydın Maruf, IKBY siyasi parti liderler arasında düzenlenen toplantıya ilişkin, “Türkmenler ve Hristiyanların toplantıda olmaması bir eksikliktir.” dedi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Oluşumlardan Sorumlu Bölge Bakanı Aydın Maruf, IKBY siyasi parti liderleri arasında düzenlenen toplantıya ilişkin, “Türkmenler ve Hristiyanların toplantıda olmaması bir eksikliktir.” dedi.

Bakan Maruf, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis-Plasschaert başkanlığında siyasi partiler arasında bugün düzenlenen toplantıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Maruf, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Irak Kürdistan Bölgesi Başkanlığında Birleşmiş Milletler Irak Özel Temsilcisi ve siyasi tarafların katıldığı bugünkü toplantıyı olumlu bir adım olarak görüyoruz. Aynı zamanda siyasi partilerin bir araya gelmesi de zamanlama açısından önemlidir. Fakat Türkmenler ve Hristiyanların bu toplantıda olmaması bir eksikliktir. Önümüzdeki süreçte yapılacak olan toplantılarda Türkmen ve Hristiyan temsilcilerinin aktif bir şekilde hazır bulunmalarını temenni ediyoruz.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.