TEBA

Bakan Hüseyin, Ürdünlü ve Mısırlı mevkidaşlarıyla görüştü

Irak

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, başkent Bağdat’ta Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safadi ve Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile bir araya geldi.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, başkent Bağdat’ta Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safadi ve Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Hüseyin, “Ürdünlü ve Mısırlı mevkidaşlarımla Ukrayna krizini, bunun Arap ülkelerine etkisi ve bu duruma karşı nasıl bir tavır sergilenmesi gerektiğini ele aldık.” dedi.

Hüseyin ayrıca, “Mevkidaşlarımla ortak ekonomik çıkarları da görüştük.” ifadesini kullandı.

Ürdün Dışişleri Bakanı Safadi ise, “Çabalarımız bölgesel tehlikelere karşı üstün olma çerçevesindedir. Bu konuda her şekilde Irak’ı destekliyoruz.” diye konuştu.

Irak’la olan elektrik anlaşmalarına ilişkin de konuşan Safadi, “Elektrik anlaşması gelecek yıl uygulamaya girecek. Ayrıca Irak’la bir sanayi şehri inşa etme konusunda yüzde 90 oranında anlaştık.” bilgisini paylaştı.

 "Tehlikelere karşı ortak perspektif geliştirmek istiyoruz"

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri ise Irak'ın yeniden bölgedeki yerini almasını istediklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Irak'a ziyaretimiz; üçlü ilişkileri güçlendirmek için büyük fırsat. Üçlü çerçevenin hedefi Irak'ı desteklemek. Irak'ın yeniden bölge ve dünyadaki yerini alması için çaba içerisindeyiz. Tehlikelere karşı ortak perspektif geliştirmek istiyoruz."

Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi de Iraklı yetkililerle Rusya-Ukrayna Savaşı'nın boyutlarını ele aldıklarını belirterek, "Karşı karşıya bulunduğu tehlikelerde Irak'ın yanında yer alıyoruz. Irak'ın güvenliği bizim güvenliğimizdir." diye konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.