TEBA

Bakan Hüseyin: Sudani-Biden görüşmesinde IKBY petrolünün ihracatı görüşülecek

Irak

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani’nin ABD ziyareti sırasında Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi’nden (IKBY) petrol ihracatı konusunun görüşülebileceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin Washington'da düzenlediği basın toplantısında, IKBY çalışanlarının maaşları üzerinde çalışıldığını ancak sorunların henüz çözülmediğini ancak önümüzdeki günlerde çözülmesinin beklendiğini söyledi. Hüseyin ayrıca, “Muhammed Şiya Sudani'den aldığım bilgiler doğrultusunda herhangi bir sorun yok ve mart ayı maaşı gönderilecek.” dedi.

Benim Hesabım projesiyle ilgili olarak Fuad Hüseyin,” Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden bir heyet, projeyle ilgili olarak Irak hükümetiyle görüşmek üzere şu anda Bağdat'ta bulunuyor. Müzakerelerin gidişatı hakkında bilgim olmasa da Irak hükümeti ile Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin bu ve diğer konularda anlaşmaya varması gerekiyor.” şeklinde açıklama yaptı.

Irak Dışişleri Bakanı ayrıca Sudani liderliğindeki Irak hükümeti heyetinin Washington ziyaretine ilişkin, heyet'te IKBY’den üyelerin de yer alacağı ve görüşmelerin içeriğinin önceki ziyaretlerden farklı olduğu, tartışılacak birçok konu daha olduğu ayrıca bankalar, dolar ve dinarla ilgili konuların görüşülmeye devam edileceği yönünde bilgiler paylaştı.

Muhammed Şiya Sudani’nin 15 Nisan’da Beyaz Saray’da ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi bekleniyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.