TEBA

Bakan Hüseyin: Saldırılar Irak egemenliğinin ihlalidir

Irak

Irak Başbakanı Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Koye ve Zırguez'e düzenlenen füze saldırılarının Irak'ın egemenliğinin ihlali olduğunu söyledi.

Irak Başbakanı Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Koye ve Zırguez'e düzenlenen füze saldırılarının Irak'ın egemenliğinin ihlali olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Sahaf'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Bakan Hüseyin'i telefonla aradı.

Açıklamada, "Irak Dışişleri Bakanı, İran'ın Kürdistan Bölgesi'ni bombalamasının Irak egemenliğinin ve vatandaşlarının güvenliğinin ağır bir ihlali olduğunu söyledi." ifadesi yer aldı.

Görüşmede, tek taraflı eylemin tehlikeli olduğunu dile getiren Hüseyin, haksız saldırganlığı sona erdirmek için diyalog yolunun seçilmesi gerektiğini vurguladı.

Muhammed Şiya Sudani başkanlığındaki hükümetin kurulmasından ülkesinin duyduğu memnuniyeti dile getiren Abdullahiyan, Tahran'ın Bağdat yönetimi ile ilişkileri geliştirme konusunda kararlı olduğunu belirtti.

Güvenlik meselesinin bölgede ve iki ülke arasındaki ikili ilişkilerde kilit bir konu olduğunu vurgulayan Abdullahiyan, "İran, iki ülke arasındaki seçkin ilişkilere rağmen Kürdistan Bölgesi'nden tehdit edilmeyi beklemiyor. Bu faaliyetlerden Irak merkezi hükümeti sorumludur." ifadesini kullandı.

Abdullahiyan, ortak güvenliğin sağlanması için güvenlik görüşmelerinin sonuçlarına bağlı kalınması gerektiğini aktardı.

Erbil'in Koya ilçesindeki İKDP ve Süleymaniye'nin Zırguez bölgesindeki Komele karargahlarına gerçekleştirilen füze saldırısında 1 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi de yaralanmıştı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.