TEBA

Bakan Hüseyin ile Fidan görüştü

Irak

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bağdat ve Erbil’de üst düzey temaslarda bulunmak üzere bugün Irak'a geldi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan FidanBağdat ve Erbil’de üst düzey temaslarda bulunmak üzere bugün Irak'a geldi.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, akşam saatlerinde başkent Bağdat'ta görüşme gerçekleştirdi. İkili görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yapacak.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, "Sayın Bakanımız, 22-24 Ağustos 2023 tarihlerinde Irak’a resmi bir ziyarette bulunacaktır. Sayın Bakanımız, ziyaret kapsamında Bağdat’ta ve Erbil’de üst düzey temaslar gerçekleştirecektir. Ziyaret vesilesiyle, Irak’la işbirliğimizi olumlu bir gündem temelinde her alanda daha da ilerletmeye matuf imkanlar ele alınacak; güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır." şeklinde açıklamalara yer verildi.

- Fidan, Bağdat ve Erbil'de temaslarda bulunacak

Dışişleri Bakanı Fidan'ın yarın Bağdat’taki temaslarını sürdürerek Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Meclis Başkanı Muhammed Halbusi ile görüşmesi bekleniyor. Fidan, Bağdat’ta ayrıca Türkmen toplumunun temsilcileriyle bir araya gelecek.

Fidan'ın Bağdat ziyaretinde ikili ilişkilerin yanı sıra güvenlik, ticari ve ekonomik işbirliği meselelerinin gündeme gelmesi öngörülüyor. Türkiye'nin ulusal güvenliği açısından tehdit olan terör örgütü PKK’nın Irak'taki varlığı da Bağdat ve Ankara arasında masaya yatırılacak.

Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra güncel bölgesel konular da değerlendirilecek. Irak’tan Türkiye’ye petrol sevkiyatının da yeniden başlaması bekleniyor.

Fidan, Bağdat temaslarının ardından Erbil'e geçerek Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) yetkilileriyle bir araya gelecek.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.