TEBA

Bakan Hüseyin, Fransız mevkidaşı ile görüştü

Irak

Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Paris'te Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ile bir araya geldi.

Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Paris'te Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Görüşmede, gelecek yıl Bağdat'ta düzenlenmesi planlanan üçüncü Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansına ilişkin öncelikler ele alındı." denildi.

Bakan Hüseyin "Bağdat konferansı sadece Irak için değil, tüm bölge için önemli olacak çünkü ekonomik ortaklığa odaklanacak. Irak, ekonomik çıkarların herkes için, özellikle bölge için anlayış ve istikrar adına olumlu bir atmosfer yaratacağına inanıyor.” ifadesinde bulundu.

Hüseyin ayrıca Fransa'nın "ülkeler arasındaki ekonomik ortaklığı desteklemede önemli bir rol oynadığını" söyledi.

Colonna, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Riyad'daki görüşmemizden bir hafta sonra, Iraklı mevkidaşımı Bağdat'ta yapılacak üçüncü bölgesel istikrar zirvesinin hazırlıklarına devam etmesi için bir araya gelmekten memnuniyet duydum.” ifadesini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.