TEBA

Bakan Hüseyin: Erbil ve Bağdat, petrol ihracatına ilişkin anlaşma imzaladı

Irak

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, "Erbil ve Bağdat, Kürdistan Bölgesi'nden petrol ihracatı konusunda anlaşma imzaladı." dedi.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, "Erbil ve Bağdat, Kürdistan Bölgesi'nden petrol ihracatı konusunda anlaşma imzaladı." dedi.

Bakan Hüseyin Davos’ta yaptığı açıklamada İran’ın Erbil’e yönelik saldırısına değinerek, "Irak, İran'la sorun yaşamak istemiyor. Biz diyaloğu kullanıyoruz ama onlar füze kullanıyor." dedi.

Hüseyin, İran'ın Bağdat ile Tahran arasındaki güvenlik anlaşmasını "ihlal ettiğini" söyledi.

Bakan Hüseyin, "Petrolün ihraç edilmemesi meselesi Irak hükümeti ile Kürdistan Bölgesi Yönetimi arasındaydı. Ancak iki gün önce Irak hükümeti ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti petrol meselesinin nasıl ele alınacağına dair bir anlaşma imzaladı, Kürdistan petrolünü yakın zamanda tekrar Ceyhan limanına ihraç edeceğimizi düşünüyor ve umuyorum." dedi.

IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, 13 ve 14 Ocak tarihlerinde Bağdat'ı ziyaret ederek, IKBY maaşları, bütçesi ve petrol ihracatı konusunu görüşmek üzere Irak hükümeti ve parti yetkilileriyle çeşitli görüşmelerde bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.