TEBA

Bakan Fidan ITC Erbil İl Başkanlığı'nda

Irak

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Erbil İl Başkanlığı'nda Türkmen temsilciler ile bir araya geldi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Erbil İl Başkanlığı'nda Türkmen temsilciler ile bir araya geldi.

Bakan Fidan ve beraberindeki heyet, ITC Başkanı Hasan Turan, ITC Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf, ITC Erbil İl Başkanı Emir İzzet, eski ITC Başkanı Sanan Ahmet Ağa ve ITC Kerkük İl Başkanı Kahtan Vendavi tarafından karşılandı.

Gece saatlerinde Erbil'e ulaşan Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesud Barzani ile bir araya geldi.

Bakan Fidan, başkent Bağdat'a gerçekleştirdiği ziyaretin ilk gününde 22 Ağustos'ta Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile görüşmüştü.

Fidan, 23 Ağustos'ta ise Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşit ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani tarafından kabul edilmiş, Meclis Başkanı Muhammed Halbusi, Malezya Dışişleri Bakanı Zambry Abdul Kadir, Irak Türkmen Cephesi (ITC) liderleri ve Türkmen toplumunun önde gelenleri, Irak Egemenlik İttifakı lideri Hamis Hançer, Fetih İttifakı lideri Hadi Amiri, Ulusal Hikmet Akımı lideri Ammar el-Hekim ve eski Başbakan, Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri el-Maliki ve Haşdi Şabi Komisyonu Başkanı Falih el-Feyyad ile bir araya gelmişti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.