TEBA

Bağdat’ta üçlü zirve

Irak

Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşit, Başbakan Muhammed Şiya Sudani ve Temsilciler Meclisi Başkanı Muhammed Halbusi görüştü.

Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşit, Başbakan Muhammed Şiya Sudani ve Temsilciler Meclisi Başkanı Muhammed Halbusi görüştü.

Salam Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda, kapsamlı koordinasyon ve ulusal söylemin birleştirilmesi gereği vurgulanırken, hükümetin gündeminde de vurgulandığı üzere il genel meclisi seçimlerinin gelecek yıl yapılması konusunda ısrar edilmesi gereği vurgulandı.


Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Perşembe günü Selam Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Reşid, BaşbakanSudani ve Meclis Başkanı Halbusi, ülkedeki genel siyasi, ekonomik ve güvenlik durumunu görüştü. Ayrıca, hükümetin çalışma programını vatandaşlara en iyi hizmetlerin sunulmasını sağlayacak şekilde uygulanmasında desteklemenin yollarını ele aldılar.


Toplantıda, siyasi söylemi yerel ve uluslararası düzeyde bütünleştirmenin önemi ve siyasi anlaşmada kararlaştırılan yasaların belirli bir süre içinde yasalaştırılması gereği vurgulandı.


Görüşmede ayrıca, hükümetin gündeminde de vurgulandığı gibi, il genel meclisi seçimlerinin gelecek yıl yapılması konusunda ısrar edilmesi gerektiği vurgulandı.


Yetkililer, ülkedeki ekonomik durumu da tartışarak, bir bütçe yasası çıkarma ihtiyacının yanı sıra kamu servetini koruma, yolsuzlukla mücadele ve reform tedbirlerini güçlendirme amaçlı tedbirlerin güçlendirilmesinin önemini yinelediler.


Toplantıda, ülkedeki mültecilerin durumu da ele alınırken, onların acılarını sona erdirmek için daha fazla çaba sarf edilmesi ve onları düzgün ve güvenli bir yaşamı garanti edecek şekilde evlerine döndürmek için çalışmalar yapılması gerektiği vurgulandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.