TEBA

Bağdat ile IKBY bütçe konusunda anlaşmaya vardı

Irak

Bağdat'a giden Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) heyetinin, federal hükümetle bütçe yasasının uygulanması konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.

Bağdat'a giden Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) heyetinin, federal hükümetle bütçe yasasının uygulanması konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.

Dün akşam Bağdat'a ziyaret gerçekleştiren IKBY heyeti, federal hükümetle bütçe yasasının uygulanması ve mali hakların gönderilmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

IKBY Bakanlar Kurulu Divan Başkanı Umed Sabah, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti heyeti Bağdat'a gitti ve Kürdistan Bölgesi'nin mali haklarını gönderilmesinin yanı sıra bütçe yasasının uygulanmasını görüşmek üzere federal hükümet heyeti ile bir araya geldi. Görüşme sonucunda taraflar, bütçe yasasındaki Kürdistan Bölgesi ile ilgili hükümlerin uygulanması konusunda anlaşmaya vardı.” dedi.

Sabah, “İki heyet arasında ortak mutabakat zaptı imzalandı. Kürdistan Bölgesi’ne mali haklarının gönderilmesi bekleniyor." ifadesini kullandı.

IKBY Hükümet Sözcüsü Peşeva Hevramani, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Irak hükümeti, Kürdistan Bölgesi memurlarının maaşlarının bir an önce dağıtılması konusunda anlaşmaya vardı.” açıklamasında bulundu.

Heyetin bugün Irak Maliye Bakanı Latif Sami ile bir araya geleceği ve IKBY’nin bütçe yasasındaki payıyla ilgili maddelerin nasıl uygulanacağını görüşeceği bildirildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.