TEBA

Ammar Hekim ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi görüştü

Irak

Ulusal Hikmet Akımı lideri Ammar el-Hekim, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Riyad'da bir araya geldi.

Ulusal Hikmet Akımı lideri Ammar el-Hekim, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Riyad'da bir araya geldi.

Ulusal Hikmet Akımı’nın Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Ammar Hekim’in Irak ve bölgedeki siyasi durumu görüşmek üzere Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Riyad'da bir araya geldiği belirtildi.

Görüşmede Irak ve bölgedeki son siyasi gelişmelerin yanı sıra Bağdat-Riyad ilişkileri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Hekim, Irak'ın Muhammed Şiya Sudani hükümetinde terörizmi ortadan kaldırma çabalarını desteklemek için iyi siyasi, sosyal, güvenlik ve hizmet başarıları elde ettiğini kaydetti.

Görüşmede Yemen'de ateşkes ilan etmek için atılan adımlara verdiği desteği dile getiren Hekim, Riyad ile Tahran arasındaki diplomatik ilişkilerin normalleşmesinin bölgeye olumlu yansıyacağını vurguladı.

İki taraf ayrıca Sudan'daki mevcut durumu ele aldı ve ülkedeki krizin taraflar arasında diyalog ve anlayış yoluyla çözülmesini umduğunu kaydetti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.