TEBA

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Bağdat’ta

Irak

Irak'ı ziyaret eden Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, başkent Bağdat'ta Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile bir araya geldi.

Irak'ı ziyaret eden Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, başkent Bağdat'ta Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile bir araya geldi.

Bakan Hüseyin ile Almanya Dışişleri Bakanı gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Hüseyin, “Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’ın Bağdat’a gerçekleştirdiği ziyaret verimli geçti. Enerji ve ekonomi alanları başta olmak üzere çeşitli alanlarda iş birliği yapılması konusunu görüştük.” dedi.

Almanya’dan Irak’a olan destekten dolayı teşekkür ettiklerini belirten Bakan Hüseyin, “Terörle mücadelede Almanya silahlarının da etkisi oldu. Terörle mücadelede zarar gören bölgelerde özellikle de Musul’da yeniden yapılanmaya yönelik desteklerinden dolayı da teşekkür ederiz.” ifadesini kullandı.

Alman şirketlerin Irak’ın ekonomik kalkınmasına katkı sunduğunu belirten Bakan Hüseyin, teknolojik olarak Irak’ın Almanya’nın tecrübelerinden yararlanması gerektiğini kaydetti.

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşa da değindiklerini bildiren Hüseyin, bu konudaki endişelerini dile getirdiklerini ve barıştan yana olduklarını aktardı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.