TEBA

"2024 ve 2025 bütçeleri meclis ve hükümetin onayı olmadan kabul edilmeyecek"

Irak

Irak Maliye Bakanı Taif Sami, 2024 ve 2025 bütçelerinin Irak Temsilciler Meclisi ve Bakanlar Kurulunun onayı olmadan kabul edilemeyeceğini açıkladı.

Irak Maliye Bakanı Taif Sami, 2024 ve 2025 bütçelerinin Irak Temsilciler Meclisi ve Bakanlar Kurulunun onayı olmadan kabul edilemeyeceğini açıkladı.

BakanSami, bir basına yaptığı açıklamada, “2024 ve 2025 bütçeleri Irak Bakanlar Kurulu ve Irak Meclisinin onayı olmadan kabul edilmeyecek. 2023 yılına ait genel bütçe kanun teklifi gereklidir, ancak diğer yıllar için meclisin onayı, Maliye ve Planlama Bakanlıklarının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunun kanunda değişiklik yapma yetkisi bulunmaktadır.” dedi.

Taif Sami, genel bütçe yasa tasarısında harcamaların artırılamayacağını ya da genel hazinenin üzerine daha fazla bütçe yükleyen bir ibareye yer verilmeyeceğini kaydetti.

Sami, “Petrol fiyatının varil başına 83 dolara ulaşmasını bekliyoruz ve fiyat yükselirse merkez bankasından borç almayacağız.” ifadesini kullandı.

Son yıllarda genel bütçe kanununun tam olarak uygulanmadığını belirten Sami, “Genel hazinenin omuzlarındaki en zor konu, yaklaşık 16 trilyon dinarı bulan elektrik sorunudur.” açıklamasında bulundu.

Irak bütçesi 2023, 2024 ve 2025 yıllar için hazırlandı ve yılda 199 trilyon dinardan fazla olduğu belirtiliyor.

Partilerinin mutabakatına göre, genel bütçe tasarısının onaylanmasından sonra, önümüzdeki 2024 ve 2025 yılları için yasa tasarısı Irak Bakanlar Kurulu tarafından değiştirilecek ve mecliste oylanacak.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.