TEBA

Zelenskiy: Kiev’in kontrolü Ukrayna ordusunda

Gündem

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, gece boyu Kiev'de yaşananlar için “Gece oldukça şiddetli geçti, sivil altyapıya yönelik bombardımanlar oldu.” açıklamasını yaptı.

 Vladimir Zelenskiy, gece boyu Kiev'de yaşananlar için “Gece oldukça şiddetli geçti, sivil altyapıya yönelik bombardımanlar oldu.” açıklamasını yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Kiev'deki son duruma ilişkin açıklama yaptı.

Zelenskiy, “Dün gece oldukça şiddetli geçti, sivil altyapıya yönelik bombardımanlar oldu.” diyerek saldırı gerçekleşen bölgelerin sivil alanlar olduğunu söyledi. Zelenskiy, “Bu bölgelerin askeri alt yapı ile alakası yok.” dedi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in kontrolünün tamamen Ukrayna ordusu ve bölgesel savunma birliklerinde olduğu açıklandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile müzakereler için, ülkesine saldırıların yapıldığı Belarus yerine İstanbul, Varşova, Bakü veya Budapeşte'yi önerdi.

Zelenskiy, “Rusya ile müzakerelerin Minsk’te yapılması ancak Rusya’nın Belarus’tan saldırı yapmaması durumunda mümkün olabilir. Müzakerelerin, Ukrayna’ya saldırganlık göstermeyen başka losyonlarda yapılmasına açığız.” ifadesinde bulundu.

“Belarus olun Rusya olmayın”

Zelenskiy konuşmasında Belarus'a seslendi: 

“4 gün önce Belarus tarafından roketler saldırdı. Askeri araçlar bizim evlerimizi hedef aldı. Herkes uyuyordu ama biz uyanıktık. Biz artık uyuyamıyoruz çünkü vatanımızın özgürlüğü için savaşıyoruz. Eğer sizin tarafınızda böyle saldırgan bir durum olmasaydı biz sizin ülkenizde görüşebilirdik. Belarus olun Rusya olmayın. Sizin için özgür ve güvenilir bir ülke olmanızı diliyorum. Bu en önemli kararınız olacaktır.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.