TEBA

Vali Cuburi: Bugün Kerkük için tarihi bir gün

Gündem

Kerkük Valisi Rakan Cuburi, Kerkük Uluslararası Havaalanının açılışına ilişkin açıklamada bulundu.

Kerkük Valisi Rakan Cuburi, “Ulaştırma Bakanlığı ve Havacılık Kurumu başta olmak üzere bize yardımcı olan Ortak Harekat, Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Koordinasyon Kurulu ve Genel Sekreterliğin tüm yetkilileri ve havalimanımızı ziyaret eden herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Cuburi Kerkük Uluslararası Havaalanının açılışına ilişkin basına yaptığı açıklamada, “Bugün Kerkük sakinleri için büyük ve tarihi bir gün. Kerkük havaalanı projesinin hayata geçirilmesinde yardımcı olan Başbakan Mustafa Kazımi'ye çok teşekkür ediyoruz. Ulaştırma Bakanını kendisi adına Kerkük'e gönderdi.” ifadesini kullandı.

Vali Cuburi, “Irak ve Bağdat’taki son siyasi durum nedeniyle açılış büyük bir tören çerçevesinde yapılmadı ancak ilk uçağın havaalanına başarılı bir şekilde inmesi başlı başına en büyük açılış törenidir.” açıklamasında bulundu.

“Projenin uygulanması ve tamamlanmasındaki yardımlarından dolayı Irak Temsilciler Meclisine teşekkür ederiz.” diyen Cuburi, havaalanının özellikle Kerkük halkının hizmetinde olacağını belirtti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.