TEBA

UNAMİ'den siyasi taraflara çağrı: Tehdit ve şiddetten kaçının

Gündem

Birleşmiş Milletler Irak'a Yardım Misyonu (UNAMI), başkent Bağdat'taki Yeşil Bölge'ye düzenlenen füzeli saldırıların ardından siyasi taraflara çağrıda bulundu.

Birleşmiş Milletler Irak'a Yardım Misyonu (UNAMI), başkent Bağdat'taki Yeşil Bölge'ye düzenlenen füzeli saldırıların ardından siyasi taraflara çağrıda bulundu.

UNAMİ'nin resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan yapılan paylaşımda, "Tüm tarafları yıldırma, tehdit ve şiddetten kaçınmaya çağırıyoruz." ifadesi yer aldı.

Paylaşımda ayrıca, "Çözümler var, ancak çözümlerin başarılı olması için yapıcı ve zamanında diyalog olması gerekiyor." sözleri kullanıldı.

Yapılan saldırıların durdurulması gerektiği kaydedilen paylaşımda, "Irak ve Kürdistan Bölgesi, komşularının rutin ve rastgele bir şekilde egemenliğini ihlal ettiği bir 'arka bahçe' olarak muamele görme fikrini reddediyor. Füze diplomasisi, yıkıcı sonuçları olan pervasız bir eylemdir. Bu saldırılar bir an önce durdurulmalı." denildi.

Bugün saat 15.30'da başkent Bağdat’ta hükümet binaları ve yabancı misyon temsilciliklerinin bulunduğu Yeşil Bölge’ye 3 füzeyle saldırı gerçekleştirildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.