TEBA

Ukrayna: Rusya, Gueterres'i tuzağa düşürebilir

Gündem

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 62. güne girdi. Mariupol'un tahliyesi için BM'nin Rusya'ya baskı yapmasını isteyen Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, BM Genel Sekreteri Antonio Gueterres'in Kiev ziyaretinden önce Moskova'ya gitmesinden ve Guterres'in savaşta bir Rusya 'tuzağı'na düşmeye karşı savunmasız olabileceğinden endişelendiğini söyledi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 62. güne girdi. Mariupol'un tahliyesi için BM'nin Rusya'ya baskı yapmasını isteyen Ukrayna Dışişleri Bakanı BM Genel Sekreteri Antonio Gueterres'in Kiev ziyaretinden önce Moskova'ya gitmesinden ve Guterres'in savaşta bir Rusya 'tuzağı'na düşmeye karşı savunmasız olabileceğinden endişelendiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in talimatıyla Ukrayna'ya başlatılan askeri harekat 62. gününe girdi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Birleşmiş Milletleri (BM) Mariupol Limanı'nın tahliyesi için Rusya'ya baskı yapmaya çağırdı.

Kuleba, Associated Press'e (AP) verdiği röportajda, BM Genel Sekreteri Antonio Gueterres'in Kiev ziyaretinden önce Moskova'ya gitmesinden ve Gueterres'in savaşta bir Rusya "tuzağı"na düşmeye karşı savunmasız olabileceğinden endişelendiğini söyledi.

Birçok yetkilinin Moskova ziyaretinde tuzağa düştüğünü belirten Kuleba, "Gueterres, öncelikli olarak tek bir konuya odaklanmalı, o da Mariupol'un tahliyesi." dedi.

Kuleba, "Bu gerçekten BM'nin yapabileceği bir şey. Eğer siyasi irade, karakter ve dürüstlük gösterilirse umuyorum ki bu bizim ilerlememize olanak sağlar." diye konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.