TEBA

Turan: Güvenlik ve istikrar, kalkınmanın önemli bir parçası

Gündem

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, “Güvenlik ve istikrarın sağlanmasının kalkınma ve imar için gerekli şartların önemli bir parçası olduğunu her zaman vurguladık.” dedi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, "Kerkük'te güvenliğin sağlanması milli ilkelerimizden biridir." dedi.

Turan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda güvenlik güçlerinin Kerkük’ün güvenliğini ve istikrarını sağlamak için gösterdiği çabalara övgüde bulundu.

Hasan Turan, “16 Ekim 2017 yılında yasayı uygulama operasyonunun yıl dönümünü kutlamak bir gurur kaynağıdır. Bu ulusal başarıyı herkes korumalıdır çünkü söz konusu operasyonla birlikte Kerkük’te hırsızlık, şantaj, adam kaçırma ve suikast gibi olayların yaşandığı karanlık bir dönem sona ererek, devletin egemenliği yanı sıra şehirde etnik grup ayrımcılığı olmadan güvenlik ve istikrar yeniden sağlandı." ifadesini kullandı.

ITC Başkanı Turan, "Türkmenler, başkalarının istikrarına ve yaşama haklarına zarar vermeden milli ve ulusal tutumlarını savunmaktadır. Türkmenler, bölgelerindeki toplumsal barışın yeniden tehdit edilmesine izin vermeyecekleri gibi Türkmen bölgelerinin de yan çatışmalardan ve anlaşmazlıklardan uzak tutulması gerekmektedir. Bunun için de terör örgütlerinin her türlüsünün kalıntıları yok edilmelidir." açıklamasında bulundu.

"Güvenlik ve istikrarın sağlanması, kalkınma ve yeniden yapılanma gereksinimlerinin önemli bir parçası.” diyen Turan, “Kerkük'ün UNAMI müzakereleri yoluyla sürdürülebilir çözümlere ihtiyacı olduğunu yeniliyoruz." ifadesini kullandı.

Turan, Kerkük Uluslararası Havaalanının açılışına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Kerkük'ün onurlu halkının meşru bir hakkı olan Kerkük Uluslararası Havaalanının dış ve iç hat uçuşlarının açılmasını kutluyoruz. Kerkük'ün hizmetlerini iyileştirmeye ve ekonomisini geliştirmeye katkıda bulunan yeni stratejik projeler gerçekleştirme umuduyla.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.