TEBA

Sözcü Resul'den Zikar'daki olaylara ilişkin açıklama

Gündem

Irak Silahlı Kuvvetler Komutanlığı Sözcüsü Yahya Resul, “Güvenlik güçleri göstericilerin hayatını korumakla görevlidir.” dedi.

Irak Silahlı Kuvvetler Komutanlığı Sözcüsü Yahya Resul, “Güvenlik güçleri göstericilerin hayatını korumakla görevlidir.” dedi.

Sözcü Resul, yaptığı açıklamada Irak Başbakanı ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanı Muhammed Şiya Sudani’nin Ulusal Güvenlik Kurulu ile olağan bir toplantı gerçekleştirdiğini belirtti.

Nasıriye'deki gösterilerde yaşananların detaylı bir şekilde soruşturulması için Sudani’nin özel bir komisyon oluşturma talimatı verdiğini aktardı.

“Güvenlik güçleri göstericilerin hayatını korumakla görevlidir.” diye Sözcü Resul, toplantıda güvenlik denetimleri sorununun, Irak vatandaşlarının haysiyetini koruyacak ve istihbarat işlerinin gerekliliklerini içerecek şekilde çözülmesine karar verildiğini bildirdi.

Sözcü Resul, deneme aşaması olarak Müsenna, Divaniya ve Vasıt vilayetlerinde güvenlik sorumluluğunun Savunma Bakanlığından İçişleri Bakanlığına devredilmesine yönelik bir planın başlatılması için Başbakan Sudani'nin talimat verdiğini ifade etti.

Resul ayrıca, Başbakan Sudani'nin Irak-İran ve Irak-Türkiye sınırları arasındaki sıfır hattının güvenliğini sağlamak ve bu görevi yerine getirmek için tüm lojistik destek araçlarının sağlanmasını kararlaştırdığını kaydetti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.