TEBA

Sisi: Irak'ın başarısı tüm bölgenin başarısıdır

Gündem

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, anlaşmazlıkların "kazananı ve kaybedeni olmayan çatışmalarla" çözülemeyeceğini söyledi. 

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, anlaşmazlıkların "kazananı ve kaybedeni olmayan çatışmalarla" çözülemeyeceğini söyledi. 

Ürdün'de ikincisi düzenlenen "Bağdat Koordinasyon ve Kalkınma Zirvesi"nde konuşan Sisi, "Bugünkü toplantımız, Irak'a her türlü desteği sağlamaya devam etme niyetimizin, yeni bir ortaklık aşamasına geçme arzumuzun, Irak ile aramızda koordinasyon ve iş birliği için görüş alışverişinde bulunma ve yeni ufuklar açma fırsatının önemli bir siyasi göstergesini de beraberinde getirmektedir." ifadelerini kullandı.

Mısır Cumhurbaşkanı, bölgedeki pek çok ülkenin son on yılda tanık olduğu krizlerin, istikrarın sağlanmasının kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu kanıtladığını ifade etti.

Bunun yolunun da "ılımlılık, hoşgörü ve diğerini kabul etme" kültürünün desteklenmesinden geçtiğine işaret eden Sisi, "Dünya herkesi barındırır ve anlaşmazlıklar, kazananın veya kaybedenin olmadığı uzun süreli çatışmalara devam edilerek çözülemez." dedi.

"Irak'ın başarısı tüm bölgenin başarısıdır." diyen Sisi, "Mısır, Irak'ın içişlerine herhangi bir dış müdahaleyi reddediyor." açıklamasında bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.