TEBA

Salihi: Irak Türkmenleri, her zaman Kıbrıs'ın derdini kendi derdi olarak bilmiştir

Gündem

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 5’inci Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar için tebrik mesajı paylaştı.   Salihi, paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi:   "Kıbrıstaki Türk soydaşlarımız 1974 yılında özgürlüğüne kavuştuklarında Irak Türkleri olarak bizleri de en az Kıbrıslılar kadar gurur ve sevinç duymaktaydık.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 5’inci Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar için tebrik mesajı paylaştı.


Salihi, paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi:



"Kıbrıstaki Türk soydaşlarımız 1974 yılında özgürlüğüne kavuştuklarında Irak Türkleri olarak bizleri de en az Kıbrıslılar kadar gurur ve sevinç duymaktaydık. Özgürlüklerine kavuşmada Irak'taki Türklerden talihli olan Kıbrıs Türk halkı, bugün bir kez daha yurtlarına sahip çıkmakta milli bilinçlerini ortaya koymuştur.

Türkmeneli sevdalısı Rauf Denktaş’ın izinden giden yeni Cumhurbaşkanı sayın Ersin Tatar beylere Kıbrıs'taki Türklerin hak ve hukukun savunmada ve Kıbrıs Türk halkına hizmette başarılar diliyoruz.

Bu vesileyle de Kıbrıs'ın seçilen yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar beylere tebrik dileklerimizi tekrardan iletiyor ve kardeş toprak Kıbrıs ile Türkmeneli arasındaki bağın güçlenmesi ve ikili ilişkilerin pekişmesi çağrısında bulunuyoruz.

Bu sonuç başta Kıbrıs Türk halkı olmak üzere bütün Türk dünyasına hayırlı olsun diyoruz."





Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.