TEBA

Sadr destekçileri “Birleşik Cuma Namazı” için Yeşil Bölge’de

Gündem

Başkent Bağdat’ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr yanlısı binlerce kişi cuma namazı için Yeşil Bölge’de bir araya geldi.

Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'ın çağrısı üzerine yüzlerce kişi cuma namazını başkent Bağdat'taki hükümet binalarının bulunduğu Yeşil Bölge'nin önünde eda etti.

Sadr'ın yaptığı çağrının ardından Yeşil Bölge çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Sadr'ın temsilcisi Muhenned el-Musevi, Yeşil Bölge'de kılınan namazda cuma hutbesini okudu.

Musevi, "Göstericiler, gelecek dönemi şekillendirmek için sokağa çıktı. Liderimiz Sadr’ın dediği gibi tüm bileşenleri ve mezhepleriyle Iraklılar bu devrimi zafere ulaştırmak için sorumluluk altındadır. Bu devrimden geri dönüş yok. Devrimciler, talepleri yerine gelene kadar eyleme devam edecekler. Bu ülkeyi Mukteda Sadr kurtaracak." ifadelerini kullandı.

Koalisyon hükümetlerine karşı olduklarını aktaran Musevi, "Sadr var oldukça hiç kimsenin koalisyon hükümeti kurup, halkın servetini paylaşamayacağını" iddia etti.

Sadr, destekçilerinin 17.00’de de Bağdat ve güney kentlerindeki meydanlarda toplanmasını isterken Necef ve Kerbela kentlerini bu eylemin de dışında tuttu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.