TEBA

Rusya’dan İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakılmasına tepki

Gündem

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepkiler sürüyor,

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsveç'te Rasmus Paludan'ın Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmasına "Bir kişinin dini inançlarına saygı duymanın isteğe bağlı bir karar değil, bir zorunluluk olduğunu hatırlatmak isterim." ifadelerini kullanarak eleştirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsveç’te Kur'an-ı Kerim'in yakılması ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in provokatif eylemle ilgili ifadelerine yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova şu ifadeleri kullandı;

“Bir kişinin dini inançlarına saygı duymanın isteğe bağlı bir karar değil, bir zorunluluk olduğunu hatırlatmama izin verin.”

Zaharova, Uluslararası toplumun, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılığa karşı koymak için defalarca taahhütlerde bulunduğunu hatırlatarak, Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Konseyi ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) tarafından alınan kararları sıraladı.

Zaharova, “Bu belgeler, bırakın Müslümanlar için kutsal olan kitabı yakmayı ifade özgürlüğünün herhangi bir din veya dini uygulama hakkında eleştirel ve hatta aşağılayıcı sözler söyleme hakkını içermediğini özellikle belirtiyor. Stoltenberg neden bundan habersiz? Çünkü Batı, eğitim düzeyi düşük insanları Avrupa'daki kilit konumlara atıyor. Yönetilmesi daha kolaydır, bu da Avrupalıların çoğunu manipüle etmeye yardımcı olur.” dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.