TEBA

Rus lider Putin: Müzakereleri kabul etmeyen onlar

Gündem

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki savaşı sona erdirmek için hazır olduklarını, barışın Ukrayna'ya bağlı olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki savaşı sona erdirmek için hazır olduklarını, barışın Ukrayna'ya bağlı olduğunu söyledi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu pazar günü Russia 1 haber kanalına Ukrayna'daki savaşı sona erdirmek için yapılan müzakereler hakkında bilgi verdi. Bu süreçte yer alan tüm taraflarla bir anlaşmaya varmaya hazır olduğumuzu ancak bunun onlara bağlı olduğunu söyledi. 


''Müzakereleri kabul etmeyen onlar, biz değiliz.'' diyen Rus lider, Rusya'nın Batı'nın Ukrayna'daki duruma yönelik taraflı tutumunu kabul edemeyeceğini belirterek, ''Hayata ve insanlara karşı farklı felsefemiz ve tavrımız var.'' dedi.


Ukrayna savaşı ile ilgili olarak devlet televizyonuna konuşan Rusya Başkanı Putin, "Doğru yönde hareket ettiğimize, ulusal çıkarlarımızı, vatandaşlarımızın, halkımızın çıkarlarını savunduğumuza inanıyorum. Ve vatandaşlarımızı korumaktan başka seçeneğimiz yok. Kabul edilebilir çözümler konusunda ilgili herkesle müzakere etmeye hazırız, ancak bu onlara kalmış, müzakere etmeyi reddeden biz değiliz, onlar" ifadelerini kullandı. 


Rus Devlet Başkanı, sunucunun 'Batı ile jeopolitik çatışmanın tehlikeli bir düzeye yaklaşıp yaklaşmadığıyla' ilgili sorusuna, "O kadar tehlikeli olduğunu düşünmüyorum" cevabını verdi.


Putin, halkın yüzde 99,9'unun ülkenin iyiliği için hayatlarını feda etmeye istekli olacağını düşündüğünü söyledi. Putin, "Vatan için her şeyini vermeye hazır olan vatandaşlarımızın yüzde 99,9'una gelince, bu bana anormal gelmiyor." dedi. Rus lider, konuya ilişkin, "Ancak Rusya'nın özel bir ülke olduğu ve özel insanlara sahip olduğu konusunda bana bir kez daha güven veriyor." diye ekledi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.