TEBA

Putin, Ukrayna'ya ait 4 bölgenin ilhakını onayladı

Gündem

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus PArlamentosunun onayının ardından,Ukrayna'ya ait 4 bölgenin ilhakını onayladı. Herson, Zaporijya, Donetsk ve Luhansk'ın ilhakı Rusya'da yasalaştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya ait 4 bölgenin ilhakını onayladı. Herson, Zaporijya, Donetsk ve Luhansk'ın ilhakı Rusya'da yasalaştı.

Rusya'nın kısmen kontrol altına aldığı Ukrayna'ya ait 4 bölgenin yasa dışı ilhakı, Rus Parlamentosunun her iki kanadı tarafından onaylandı.

Parlamento onayının ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ilhaka ilişkin anlaşmaları imzaladı.

Herson, Zaporijya, Donetsk ve Luhansk'ın ilhakı Rusya'da yasalaşmış oldu.

Yasalar, 10 gün sonra yürürlüğe girecek.

Putin'den ilhak açıklaması: 4 bölgedeki insanlar artık bizim vatandaşımız

Zelenskiy, Rusya'nın ilhak kararını geçersiz ilan etti

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ise Kırım, Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'nın ilhak kararının geçersiz olduğuna dair kararnameye imza attı.

Ukrayna Devlet Başkanlığının internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Rusya Federasyonu Devlet Başkanı'nın, 17 Mart 2014 tarih ve 147 sayılı, 21 Şubat 2022 tarih ve 71 sayılı, 21 Şubat 2022 tarih ve 72 sayılı kararnameleri, 29 Eylül 2022 tarih ve 685 sayılı, 29 Eylül 2022 tarih ve 686 sayılı kararnameleri ile bu kararnamelerin uygulanmasına dayanılarak veya bunlarla bağlantılı olarak alınan, çıkarılan ve akdedilen diğer karar, işlem ve anlaşmaların hükümsüz ve geçersiz olduğu, yani hiçbir hukuki sonucunun bulunmadığı kabul edilsin"

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.