TEBA

Peşmerge Bakanlığından Mahmur’daki çatışmaya ilişkin açıklama

Gündem

Peşmerge Bakanlığı, radikal bir çözüm bulmak için federal hükümetle birlikte çalışma kararlılığını belirtti.

Peşmerge Bakanlığı, radikal bir çözüm bulmak için federal hükümetle birlikte çalışma kararlılığını belirtti.

Peşmerge Bakanlığından yapılan açıklamada, "Maalesef 22 Ekim 2023 Pazar günü Mahmur bölgesinde her iki taraftan da şehit ve yaralılarla sonuçlanan üzücü bir olay yaşandı. Hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz." denildi.

Açıklamada, "Irak genelinde güvenlik ve istikrarı sağlayacak radikal ve kalıcı bir çözüm için federal hükümetle birlikte çalışma taahhüdümüzü yineliyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, "Silahlı Kuvvetler Başkomutanı'nın, olayla ilgili hızlı ve şeffaf bir soruşturma yapılması, nedenlerinin belirlenmesi ve bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanmasına yönelik uygun çözümlerin bulunması yönündeki açıklamasının içeriğine desteğimizi ifade ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin Askeri Sözcüsü General Yahya Resul, çatışmayla ilgili yaptığı açıklamada, “Başbakan Muhammed Şiya Sudani, Mahmur sınırındaki Karaçuk Dağı'nda üç kişinin ölümüne, yedi kişinin de yaralanmasına yol açan olayı araştırıyor.” dedi.

Resul, Sudani’nin olayın sonuçlarını araştırmak için üst düzey bir komisyon kurulması talimatını verdiğini kaydetti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.