TEBA

Milletvekili Bilal: PKK, Birleşmiş Milletler tarafından terör örgütü olarak ilan edildi

Gündem

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Erbil Milletvekili İmdat Bilal, "PKK ile Kürt'ü birbirinden ayırt etmeliyiz. PKK, Birleşmiş Milletler ve Avrupa ülkeleri tarafından terör örgütü ilan edildi." dedi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Erbil Milletvekili İmdat Bilal, "PKK ile Kürt'ü birbirinden ayırmalıyız. PKK, Birleşmiş Milletler ve Avrupa ülkeleri tarafından terör örgütü ilan edildi." dedi.

Erbil'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bilal, Türkmen milletvekilleri olarak sadece Türkmen temsilcileri değil, tüm Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) halkının temsilcisi olduklarını belirtti.

Bir süredir odakların oluşumların üzerinde olduğunu ve ifade edilen görüşlerin tam olarak aktarılmadığını kaydeden Bilal, "30 yıllık yönetimin ardından halkın yaşam koşullarının o kadar da iyi seviyede olmadığına inanıyoruz. Böyle giderse durum daha da karmaşıklaşacak, bu yüzden adil bir hükümet kurulmasından yanayız." sözleriyle düşüncelerini dile getirdi.

IKBY Parlamento seçimlerinin belirlenen tarihte yapılmasından yana olduklarını bildiren Bilal, "Kürdistan'daki durum nedeniyle seçimler belirlenen tarihte yapılmayacak gibi duruyor. Kürdistan'da seçim sistemi tekli seçim sistemi olsun, çoklu seçim sistemi değil." ifadelerini kullandı.

Bilal, IKBY'deki PKK varlığına değinerek şu sözleri kullandı:

"PKK ile Kürt'ü birbirinden ayıt etmeliyiz. PKK, Birleşmiş Milletler ve Avrupa ülkeleri tarafından terör örgütü ilan edildi bu nedenle, PKK'nın burada olmasından yana değiliz. PKK Kürdistan'daki binlerce köyü yerle bir etti ve halka büyük zararlar verdi."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.