TEBA

Mesrur Barzani: Anlaşma güçlü iş birliğinin temeli olacak

Gündem

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur ​​Barzani, bugün Bağdat’ta imzalanan anlaşmanın Bağdat ile Erbil arasında yeni bir iş birliği çağının temeli olacağını belirtti.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur ​​Barzani, bugün Bağdat’ta imzalanan anlaşmanın Bağdat ile Erbil arasında yeni bir iş birliği çağının temeli olacağını belirtti.

Barzani, Irak hükümetiyle IKBY petrolünün ihracatına ilişkin anlaşmanın imzalanmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile petrol ihraç etmek üzere imzalanan anlşamanın, Erbil ve Bağdat arasında yeni bir güçlü ve sürdürülebilir iş birliği çağının temeli olacağını vurgulayan Barzani, şu ifadeleri kullandı:

“Son dönemde Kürdistan Bölgesi'nden petrol ihracının önündeki sorunlar ve engeller tüm ülkeyi etkisi altına aldı. Bu anlaşma Kürdistan Bölgesi dahil tüm ülkenin çıkarlarına hizmet etmektedir. İkimiz de artık federal bütçe yasası taslağı için bir çerçeveye sahip olduğumuz konusunda hemfikiriz. Yakın gelecekte yeni bir petrol ve gaz yasasıyla ilgili görüşmeler başlayabilir.”

Sudani’nin rolünün anlaşmaya özel bir güç kattığını aktaran Barzani, “Federal Başbakanı’nın da dediği gibi, artık Bağdat ile Erbil arasındaki iş birliği ve koordinasyon imkanlarının tüm Irak halkının yararına olacak şekilde genişletilmesinin üzerinde durmalıyız.” dedi.

“Bugünden itibaren Bağdat ile ilişkilerimiz güçlenecektir.” diyen Mesrur Barzani, “Bu görüşmeleri sonuçlandırmak için yoğun bir şekilde çalışan her iki tarafın teknik heyetlerine geçtiğimiz haftalarda gösterdikleri çaba için teşekkür ediyor, Kürdistan Bölgesi halkının ve tüm Iraklıların çıkarına olmasını temenni ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.