TEBA

Lavrov'un Ukrayna'ya dair sözleri alay konusu oldu   

Gündem

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, Ukrayna'daki savaşı Rusya'nın başlatmadığı ve savaşı durdurmaya çalıştıkları yönündeki sözleri G-20 toplantısında alay konusu oldu.

Hindistan'daki G-20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda 2 Mart 2023 tarihinde gerçekleşen bir oturumda konuşma yapan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov gülünç duruma düştü.

Savaş suçlusu Rusya'nın Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna'da başlattıkları işgal girişimi ve saldırıları görmezden geldi.

İşlenen insanlık suçlarını örtbas etmeye çalışan Lavrov, Ukrayna'daki savaşı Rusya'nın başlatmadığını ve savaşı durdurmaya çalıştıklarını iddia etti. Bunun üzerine, salondakiler hep bir ağızdan Lavrov'a gülmeye başladı.

Hindistan'ın Yeni Delhi şehrindeki G20 Zirvesi'nde bir oturuma katılan Lavrov'a dinleyicilerden birisi, "Savaş Rusya'nın enerji stratejisini nasıl etkiledi ve Asya'ya yönelik bir ayrıcalık mı olacak? Ve eğer yaparsa, Hindistan bunda nasıl yer alacak?" sorusunu yöneltti.

Bunun üzerine Lavrov, "Bilirsiniz, durdurmaya çalıştığımız, bize karşı başlatılan savaş..." diyerek sözlerine başlayınca salondakiler hep bir ağızdan kahkaha atmaya başladı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.